בילירובין גבוה (7) יממה לאחר ניתוח כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/11/2010 | 21:41 | מאת: מאיר

ד"ר אוחנה היקר בן 52, אתמול עברתי ניתוח לפרוסוקופי לכריתת כיס המרה. קודם לו בוצעה סדירת בדיקות בה אובחן מרובה אבנים. האיבחון היה בעקבות התקף לפני כשלושה שבועות,שגם לווה בצהבת (בילירובין 9). בשלושת השבועות בין ההתקף לניתוח, ירד הבילירובין לטווח הנורמה וכך היה גם ערב הניתוח. ואולם, דווקא בעקבות הניתוח נרשמה עלייה בבילירובין , תחילה -4 והיום בצהריים - 7. שוחררתי מבית החולים וכרגע אני בביתי. סובל מכאבים באזור הניתוח (מטופל במשככי כאבים), ומצהבת (ניכרת מאוד בצבע העור, בצבע השתן - כהה מאוד). מה יכולה להיות הסיבה לכך ?, מה המלצתך ? תודה מראש.

19/11/2010 | 20:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא אוהב את זה, יתכן שחלק מהאבנים שהיו בכיס המרה עברו לתוך צינור המרה ולכן הסימפטומים שאתה מרגיש או לחילופין סיבוך מניתוח כיס המרה. ממליץ לפנות בדחיפות לבית החולים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב