ערך גבוה של POSPHATASE

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/11/2010 | 10:38 | מאת: לי

שלום רב, בני בן 17 ובבדיקת דם, עקב תלונות על כאבי ברכיים מתמשכים, התקבלה תוצאה של 177 ALK. PHOSPHATASE . לפי הטבלה בבדיקה זהו ערך גבוה מעט מעל הנורמה. אנא התייחסותך, בברכה.

13/11/2010 | 17:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה וזהו אנזים הכבד היחיד שהוא מופרע, קרי שאר האנזימים תקינים (בילירובין, sgot, sgpt) מאוד סביר שעלייה זו באנזים הפוספטזה נובעת מתהליך הגדילה בגיל הזה. על מנת לאשר זאת ניתן לבדוק את רמת האיזואנזים של הפוספטזה הבסיסית, שכידוע קיימים מס' סוגי פוספטזה בסיסית וכל אחד מרקמה אחרת בגוף. לחילופין ניתן לבקש בדיקת דם פשוטה לרמת ה- GGT ובמידה וזו תקינה, זה מוכיח שהפוספטזה המוגברת מגיעה ממקור עצם על רקע תהליך גדילה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב