אבנים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/11/2010 | 10:18 | מאת: ורד הויזנר

לפני שנתיים וחצי היה לי התקף כאבים בבטן עליונה מתחת לחזה שהתפשט כחגורה לכיוון הגב, מלווה בבחילות. ההתקף היה כ-5 דקות. לאחר חצי שנה שוב אותו התקף. רק א פניתי לבדיקות ונמצאו לי אבנים קטנות ומרובות בכיס המרה.מאז עברו שנתיים ללא התקפים. הכירורגים שהתייעצתי איתם ממליצים לי לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה והסבירו לי את הסיכונים והסיבוכים שיכולים להתפתח, ואז יהיה צורך בניתוח מסובך ומסוכן יותר. האם אתה ממליץ לי לעבור את הניתוח למרות שעברו שנתיים שקטות. קראתי גם שבד"כ ההתקפים הם של כמה שעות, האם יכול להיות שזה התקף מהאבנים למרות שאורכו 5 דקות? תודה ורד

12/11/2010 | 12:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חלק מהסימפטומים שאת מתארת יכולים להתאים לבעייה הנובעת מנוכחות האבנים בכיס המרה. פחות מתאים אורך ההתקף, 5 דקות? לכן בשלב זה ממליץ להמתין עם הניתוח עד להופעה של סימפטומים יותר אופיניים. סה"כ האופציה האלטרנטיבית היא הסרת כיס המרה. אישית אני מאמין שניתוח צריך להעשות תחת אינדיקציה הולמת אשר מצדיקה את הסיכוןהניתוחי.

14/11/2010 | 08:28 | מאת: ורד

תודה על התשובה בקשר לאורך התקפי הכאבים-כתבת שלא הגיוני שאורך ההתקף הוא 5 דקות. כמובן שלא מדדתי ויכול להיות שתוך כדי כאבים חזקים לא היה לי אומדן נכון, אולי זה נמשך רבע שעה או יותר. בכל מקרה זה לא היה עניין של שעות ולא יותר מחצי שעה. כמה זמן נמשך התקף אופייני? והשאלה אם זה כן התקף מאבנים בכיס המרה, והיו לי 2 התקפים לפני שנתיים ומאז שקט, האם מומלץ לבצע את הניתוח? ובכלל, האבנים נמצאות בכיס המרה, וזאת עובדה, הבנתי שהן רק יכולות לעשות צרות וסיבוכים (סתימות בצינורות המרה, דלקת בלבלב ועד גידולים) ולכן האם בכל מקרה שהן קיימות צריך להוציא את כיס המרה במוקדם או במאוחר? אני מאד מפוחדת מהניתוח עצמו וגם מהסיבוכים שיכולים לצוץ אם משאירים את כיס המרה עם האבנים (רבות וקטנות). אני מאד מבולבלת. האם אתה יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? תודה. ורד

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב