פוליפים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/11/2010 | 01:20 | מאת: ישראל

קבלתי תוצאה בבדיקה של ריבוי פוליפים בכיס מרה שהגדול בהם 5 מ"מ . בהתיעצות עם רופא המשפחה שלי הוא המליץ על ניתוח להסרת כיס מרה. רופא אחר אמר לי שהסיכוי לממאירות מתחיל לאחר שפוליפ מגיע לגודל 10 מ"מ ואז צריך לנתח.בינתיים לבצע בדיקה כל חצי שנה. אני מניח שיש המלצות שונות אצל רופאים שונים. אודה לך אם תחווה את דעתך האם כדאי לנתח או להשאר במעקב.

12/11/2010 | 11:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

זה נכון שכאשר יש פוליפ בודד בכיס המרה תחת מעקב , האינדיקציה להסיר את כיס המרה היא כאשר פוליפ זה גדל תחת מעקב או לחילופין כאשר גדולו מגיע לכדי 1 ס"מ. לחילופין, אם מדובר בכיס מרה עם מס' פוליפים זו בפני עצמה אינדקציה להסרת כיס המרה. אני ממליץ על הסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב