תוצאות שונות בא.ס כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/10/2010 | 23:01 | מאת: צבי

אני במעקב זה 4 שנים לבדיקה אולטרה סאונד כל חצי שנה. מכון א' קובע כיס מרה עם ריבוי פוליפים עד 5 מ"מ וגרגיר זעיר בתוכו. מכון ב' קובע כיס מרה עם מספר רב של פוליפים בקוטר מירבי של 8 מ"מ בנוסף אבן זעירה. התוצאות הללו ללא שינוי במשך 4 שנים. כיום אני בן 62. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לשוני קבוע שכזה בסרגל המדידה. כיצד היית מתייחס לתוצאות לכשעצמן שהן ללא שינוי במשך תקופה די ארוכה. תודה להתיחסותך.

03/11/2010 | 21:40 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בבדיקת ה- US יתכנו הבדלים בין בודקים שונים. הבדיקה היא דינמית והבודק יכול למתוח את קו המדידה בצורות שונות ולכן לקבל תוצאות שונות. המשותף לשני המכונים הוא ששניהם רואים ריבוי של פוליפים בכיס המרה בגדלים שונים שבין 4 ו- 8 מ"מ. אתה בן 62, ממליץ להסיר את כיס המרה. הסיבה היא שאם אכן מדובר בפוליפים של כיס המרה ולא אבנים או פסוידופוליפים כמו התגבשויות כולסטרול על הדופן, הרי שלפוליפים של כיס המרה יש פוטנציאל לממאירות שכידוע באבר זה הינה ממאירה ביותר , אם מתרחשת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב