הוצאת כיס המרה בגיל מבוגר 81

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/10/2010 | 10:41 | מאת: דני

שלום, אבי בן 81 ובמצב טוב יחסית לגילו אפילו עדיין נוהג לפני שנה גילו דלקת שנבאה מאבנים בכיס המרה - טיפלו בדלקת והכאבים עברו. לאחרונה חזרו הכאבים דלקת לא אובחנה אבל בכיס המרה נמצאו הרבה אבנים. הרופא המליץ על ניתוח להוצאת כיס המרה שאלתי מתיחסת לגיל 81 של אבי:, האם לא כדאי למשוך ללא ניתוח את המצב כדי לא להסתכן בניתוח בגילו או שהסיכון סיכוי יחסית בניתוח מסוג זה הוא יותר טוב לטובת סיכוי הצלחה למרות הגיל בתודה

30/10/2010 | 21:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

גיל לכשעצמו אינו מהווה הוריית נגד לניתוח קטן כגדול. מצב הבריאות הכללי של החולה יותר חשוב. במידה ומדובר באדם בן 81 אך במצב בריאותי טוב, יש לנתח ולהסיר את כיס המרה מפאת הסיבוכים העלולים להתרחש ואשר יצריכו התערבות דחופה ובתנאים פחות טובים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב