כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/09/2007 | 08:03 | מאת: בוקי

שלום, אימי בת 74 אשר לוקחת בקביעות קומדין - מזה כ- 10 שנים והפסקה של כ- 3 שנים. משנת 99 בבדיקת תפקודי כבד מצאו שערכי LDH גבוה מהנורמה בכ- 20% (מזה כשנתיים רופא המשפחה הפסיק את כל הכדורים הנוספים שהיא לקחה והם סימוביל עבור הקולסטרול וכדורים לסידן וחיזוק העצמות). לאחרונה היא נשלחה לבדיקה קולית של איברי הבטן ובבדיקה זו מצאו שכבד - מוגדל, מרקמו מגורגר, תמונה סונוגרפיה חשודה לשינויים פרכימתיים בכבד. אין לה כאבים ו / או בעיות ומגבלות בתפקוד היום יומי כולל התעמלות הליכה וכו'. שאלתי היא מה משמעות תוצאות של הבדיקה הקולית ?

04/09/2007 | 19:34 | מאת: ד"ר אריה אריש

השילוב של תמונה סונוגרפית כזאת ושינויים בתפקודי הכבד יכולים להצביע על מחלת כבד. פנו למרפאת כבד לשם הערכה

04/09/2007 | 22:42 | מאת: בוקי

שלום, ראשית תודה עבור התגובה המהירה. שנית, יכול להיות שיש לאימי מחלת כבד משנת 99 וזה לא משפיע בתפקוד היום יומי ?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב