אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/10/2010 | 22:11 | מאת: איריס

שלום רב, לפני כשלוש שנים שהייתי בהריון התגלו אצלי אבנים בכיס המרה וסבלתי רבות במהלך ההריון מכאבים, לאחר ההריון לא היו כאבים כרגע אני מנסה להכנס להריון בשנית וביקשתי לעבור ניתוח להוצרת כיס המרה על מנת לא לסבול שוב באולטראסאונד בטן לא רואים אבנים כיום שאלותי הן : = האם יכול להיות מצב כזה שהאבנים נעלמות ללא טיפול רפואי ? בזמן ההריון ראו אותן בבירור וכיס המרה היו מלא באבנים = האם יכול לחזור מצב כזה שוב פעם בהריון נוסף ואם כן איך ניתן להמנע מכך כיום הרופאים הרי לא ינתחו אותי סתם = האם טיפולי פוריות שאני אמורה לעבור גם יכולים לזרז היווצרות אבנים תודה מראש ושבוע טוב איריס

28/10/2010 | 17:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אבנים לא יכולות להעלם מעצמן. יתכן שמלכתחילה לא היו אבנים אלא התגבשויות של כולסטרול על דופן כיס המרה או לחילופין , בבדיקת הסונר האחרונה "פוספסו" האבנים. במקרה זה הייתי חוזר על בדיקה זו על מנת לוודא את קיומם של האבנים. ידוע כי מצב הריון גורם לעימדון מסוים בתנועת המרה ולכן יכול לתרום להתגבשויות בכיס המרה, אך אלא אינן נחשבות כאבנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב