אבנים בגודל 16 מ"מ בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/10/2010 | 12:29 | מאת: שגית

שלום, בת 38.5 נשואה+3 מבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה שביצעו לי נמצאו אבנים בגודל 16 מ"מ בכיס המרה. זה החודש החמישי בו אני מטופלת בפרוגילוטון להסדרת המחזור החודשי כיוון שאני לפני ביצוע הפריית מבחנה. השאלות שלי הן אם אני לא סובלת מהאבנים האם מומלץ לבצע את הניתוח להסרת האבנים? האם 16 מ"מ נחשב לאבנים קטנות או גדולות? ובמידה ולא אבצע את הניתוח האם אפשר לדעת מתי האבנים יתחילו להפריע? האם זה יכול להיות מוחמר בהריון ואם כן האם אפשר לבצע בהריון ניתוח להסרת אבני כיס מרה? תודה רבה מראש על המענה. שגית

21/10/2010 | 18:38 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ואינך סובלת מנוכחות אבנים אלו, אין הורייה לניתוח. האבנים כןגדולות יחסית אך אינן משנות את ההוריה לניתוח אצלך. מרבית האבנים עם אבנים שקטות בכיס המרה לא יחוו התקף מצד כיס מרה, וחלק קטן יותר באופן יחסי יסבול מהן בעתיד. לא קיימים פרמטרים שיכולים לעזור לנו לקבוע מי מבין אלה עלולים לסבול בעתיד מהאבנים. לכן, לא ממליצים לנתח רק בגלל שנמצאו אבנים בכיס המרה. ההריון לא בהכרח עלול להפוך אותך לסימפטומטית מבחינת האבנים בכיס המרה. במידה ותהיה בעיה במהלך ההריון, התערבות כירורגית אפשרית, לרוב לא רצויה בטרימסטר הראשון, יותר בשני ופחות בשלישי, אך במצבי חירום מנתחים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב