לאחר כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/10/2010 | 11:44 | מאת: ישראל

כבן 57 עברתי כריתת כיס מרה לפני כ 15 שנה .הוצאו אבנים. לאחרונה סובל מכאבים בבטן התחתונה 15-עד 30 דקות אחרי האוכל.כאב שמקרין לשחמות ולצוואר כאב חזק וקבוע וכן גם בלילה מתעורר מהכאב.יש לציין שבחצי שנה האחרונה ירדתי באופן מבוקר ממשקלי (8 קג).אין כלל בעיות רפואיות.לא השמנה לא כולסטרול האם יכול להיות שאחרי כריתת כיס המרה ישנם אבנים בצינור המרה? תודה

17/10/2010 | 00:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית יכול להיות, אך הסימפטומים שאתה מתאר אינם מתאימים לכך. הייתי ממליץ לך לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד וכ"כ אולטרהסאונד של הבטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב