הגבלות באוכל לאחר הוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/08/2007 | 19:22 | מאת: דניאלה

דוקטור שלום, עברתי ניתוח להוצאת כיס מרה לפני יומיים בארה"ב. הרופאים פה אמרו לי להימנע מאכילת שומנים. כמובן שאני עושה זאת. אבל אמרו לי חברים שעברו את הניתוח בארץ שאתם ממליצים גם לא לאכול חלבון:לא בשר, לא עוף ולא דגים. אז מה נשאר? איזה ירקות מותר ואיזה אסור? ומה לגבי פירות? מה לגבי קיטניות? אני זקוקה להדרכה דחופה. תודה, דניאלה

31/08/2007 | 08:44 | מאת: ד"ר אריה אריש

באופן ערוני כדאי להימנע מלאכול שומנים בשבוע הראשון ולאחר מכן להתחיל לאכול שומנים בהדרגה. בכל אופן את תוכלי לאכול הכל תוך כשלושה שבועות. את יכולה לאכול חלבונים. כל מוצר מזון שלא יתאים את תחושי אי נוחות לאחר אכילתו והימנעי מלאכול אותו בשבועיים הבאים

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב