כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/09/2010 | 06:42 | מאת: כיס מרה

שלום לפני כשנה התגלה אצלי אבנים בכיס המרה במקביל סבלתי מהליקובטר אחרי הטיפול המשולב פסקו הכאבים לאחר טיפול משולב ובדיקת נשיפה שלילית, לאחר שנה חזרו הכאבים וכנראה מהאבנים כי הייתי אצל גסטרוסקופיה והכל תקין ונשלח למעבדה רק בדיקה של החיידק אבל רק עוד חודש תתקבל תשובה , אבל רוב הסיכויים שהכאב זה האבנים הייתי מאושפז שבוע ושם נעשתה לי הרחבת הצינור של כיס המרה כי היה חשד לאבן , בכל אופן מזה שבועיים וחצי אני לא סובל משום כאב אולי מפני תזונה נכונה? האם בכל זאת כדאי יהיה לי לעבור כריתת כיס מרה? תודה

23/09/2010 | 18:02 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בהחלט כן. אבנים בכיס מרה יכולים לגרום לסיבוכים שונים, וקרוב לודאי שיעשו זאת אצלך בעתיד. מנסיוני, לא ממליץ לדות ההחלטה להסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב