כאבים בבטן ימנית תחתונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/09/2010 | 02:31 | מאת: קרן

שלום, אני בת 33 בריאה בד"כ במהלך השנה האחרונה אני סובלת מכאבים בבטן ימנית תחתונה (הכאבים היו מס' חודשים לפני כשנה, נעלמו וחזרו שוב בחודשיים האחרונים) במהלך החודשיים האחרונים נבדקתי ע"י כירורג, אורתופד, רופא נשים, גאסטרואנטרולוגיה כמו כן עשיתי בדיקות דם, mri של השלד ובדיקות u.s - כל הבדיקות יצאו תקינות חוץ מאחת בדיקות ה-U.s בהן דווח על בקע קטן במפשעה הימנית (יש לציין כי ביצעתי 2 בדיקות של אותו איזור.בראשונה לא דווח על בקע ובשנייה שבוצעה יום למחרת דווח על הבקע הנ"ל) הכאבים הינם באיזור המפשעה הימנית, עולים לכוון הבטן הימנית התחתונה, במותן הימנית וברגל ימין. הכאבים הנ"ל לא מופיעים בקביעות בכל אותם המקומות שציינתי לעיל אלא לפעמים רק בחלק מהאיזורים אותם ציינתי. לעיתים הכאבים רק נמצאים ברקע ולעיתים אני ממש חשה בהתקף של כאבים מאוד חזקים. שאלתי היא האם בהתחשב ובאמת קיים בקע מפשעתי, האם זה יכול לגרום לכאבים כה עזים בכל מצב בו הגוף נמצא כולל כאשר הגוף במצב מאוזן, שכן הבנתי מרופא כירורג כי כאבי בקע אינם מורגשים בשכיבה והאם מצב כמתואר לעיל יכול לאפיין בקע מפשעתי. באם לא לאיזה כיוון בדיקות נוסף כדאי לי לפנות על מנת לאתר את מקור הבעיה והכאב? בתודה מראש

23/09/2010 | 18:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שבר מפשעתי גורם לכאב באזור המפשעה. כאב זה יכול להקרין לכוון הירך או לשיפולי הבטן התחתונה. הכאב מופיע בעיקר בעקבות מאמץ אך יכול גם להופיע בשינויי תנוחה פשוטים כמו מעבר מישיבה לעמידה או בהתכופפות. האבחנה המבדלת הקיימת עם כאב מפשעתי היא "בקע הספורטאי" אשר מבטא למעשה קרע של שריר הבטן הישר או דלקת בתאחיזה של שריר זה. כמובן שנצב זה מופיע אצל אדם אשר ביצע או החל לבצע פעילות גופנית מאומצת ביחס למה שהוא רגיל, לאו דוקא, ספורטאים. הטיפול במצב זה לרוב כולל מנוחה ונוגדי דלקת. אפשרויות נוספות לכאב מפשעתי יכולות להיות הגדלת בלוטות לימפה במפשעה מצב שניתן לשלול בבדיקה גופנית פשוטה. בעיות אורטופדיות מתאימות יותר לגיל המבוגר. באשר לבקע מפשעתי "סמוי" , קרי, שלא נימוש אך נראה בבדיקת אולטרהסאונד, אני אישית, מעדיף לא לנתח רק על סמך אבחנה סונוגרפית, ובדר"כ חוזר ובודק את המטופל לאחר מס' חודשים, תוך מחשבה כי בקע בסופו של דבר מתרחב ובסופו של דבר מתבטא בצורה ברורה יותר בבדיקה גופנית.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב