תופעות לוואי בעקבות ניתוח להסרת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/09/2010 | 21:08 | מאת: שרון

לאחר שלושה התקפים בחצי השנה האחרונה החלטתי לפנות לניתוח להסרת כיס המרה. אני אם לתינוקת, וחשוב לי לדעת מה ההשלכות של הניתוח לאחר עריכתו: למשל, כמה זמן אסור להרים משאות, מה הצפי לכאבים (שמעתי על לא מעט אנשים שסובלים מכאבים דומים להתקפי אבני מרה לאחר הניתוח), ומה הסיכונים הצפויים. תודה!

22/09/2010 | 19:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ניתוחי כיס המרה נעשים בגישה לפרוסקופית. ההתאוששות לאחר ניתוח כזה מהירה ואת חוזרת לפעילות רגילה לרוב בתוך שבועיים. ניתן בהחלט להרים משקל לאחר תקופת זמן זו. לגבי הסיכונים בניתוח מסוג זה הם רבים ומגוונים ויחד עם זאת לא שכיחים. מניח שהכירורג שינתח אותך יענה לך על שאלה זו. סה"כ הניתוח הזה ברוב המקרים עובר ללא בעיות מיוחדות.

17/10/2010 | 23:20 | מאת: שרון

תודה על התשובה! לצערי רק היום מצאתי את ההודעה על התשובה - היא חיכתה לי משום מה בתיבת הספאם... הניתוח התרחש בשבוע שעבר, והרופא אמר לי שמותר לי להרים את התינוקת (ששוקלת תשעה קילו) כבר אחרי יומיים שלושה. עכשיו, כמעט שבוע אחרי הניתוח, חזרתי כמעט לפעילות רגילה, רק קצת חלשה עדין, ומשתדלת לא להרבות בהרמת הקטנה. אני מקווה שלא גרמתי נזק בכך שהרמתי אותה עד כה (התחלתי רק אחרי כמה ימים).

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב