אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/09/2010 | 22:35 | מאת: מוטי

שלום רב, בבדיקת אולטרסאונד בטן עליונה התגלו הממצאים: כיס מרה- מספר אבנים, הגדולה עד כ-1.2 ס''מ,דופן לא מעובה. דרכי מרה-תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות. כבד-אינו מוגדל, הסננה שומנית בדרגה קלה. הנני בן 47 ויש לציין כי אנני סובל מכאבי בטן כלשהם, האם יש לנתח במצב זה? ומה המשמעות של הממצא בכבד? תודה.

04/09/2010 | 13:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

על פי הנתונים שמסרת, אין צורך לנתח הכיס מרה. לגבח כבד שומני במידה קלה, כרגע אין משמעות, אך יש צורך לעתיד לנהל אורח חיים בריא, קרי, להמנע ממאכלים עתירי שומן, להנמע משתיית אלכוהות מופרזת, לקיים פעילות ספורטיבית קבועה, ולהמנע מעודף משקל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב