מערכת שתן כפולה בכליית שמאל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/08/2010 | 10:06 | מאת: אסנת

שלום רב, בעקבות חום גבוה ודלקת בדרכי השטן גילו לבתי, תינוקת בת 10 חודשים מערכת שתן כפולה. רציתי לדעת האם תהיה השפעה בעתיד על אורח החיים של הילדה, (הריון, כושר גופני וכו'..) מה המשמעות של הממצא? כל מידע שתוכל לספק לי יעזור.. ניתן לקבוע תור לנפרולוג רק בעוד 4 חודשים, אני בלחץ היסטרי אשמח לתגובתך המהירה

28/08/2010 | 14:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לדעתי הכתובת היא האורולוג יותר מאשר הנפרולוג. דלקת בדרכי השתן אצל בנות היא תופעה שכיחה, במידה ותסבול ממנה פעמים נוספות יש לברר אם קיים רפלוקס שתן, עם או ללא קשר לקיום מערכת כפולה. לרוב למערכת כפולה אין משמעות וניתן לחיות איתה ללא כל בעיות וללא השפעה על ההריונות בעתיד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב