שאלה חשובה... דחופה..תודה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/08/2007 | 03:36 | מאת: גיא

לד"ר היקר שלום! ותודה על זמנך ועל האפשרות לשאול שאלה. אני בחור צעיר בן 25, בריא בדרך כלל. מזה תקופה אני לא הרגשתי טוב , מן תחושה כללית לא טובה. הלכתי לרופא המשפחה אשר שלח אותי לבדיקות דם כללית בהן יצאו ערכים תקינים בערך , חוץ מ- ALT-126 ו-AST- 100 / וכן נוגדנים גבוהים לוירוס או משהו של סוג של מחלת הנשיקה (שכנראה היתה לי - הייתי חולה עם חום גבוה לפני כמה חודשים טובים). הרופא אמר שהתוצאות גבוהות , ושאל אם אני שותה אלכוהול ? ועניתי שכן , יחסית לפחות פעם בשבוע. (מבלה הרבה....) והוא טען שאסור לי לשתות אלכוהול בכלל ! אף פעם כי זה מאוד מסוכן לי!. ואמר לי לחזור אליו אחרי חודש לבדיקה חוזרת. בבדיקה החוזרת לאחר חודש יצאו ערכים: ALT-13 AST-19 שהבנתי שהם תקינים . היום אני עדיין לא מרגיש כל כך טוב , מן חולשה כללית בלתי מוסברת בעליל ! . כלומר אנני יכול להסביר מה כואב לי ,.... אבל אני פשוט לא מרגיש טוב. מה דעתך? האם העלייה באנזימי הכבד הייתה קיצונית ? ומעידה על נזק לכבד? האם זה בגלל האלכוהול ובאמת אסור לי לשתות אלכוהול בכלל בכלל? והאם כל זה קשור להרגשה הכללית הלא טובה לי?? ומה דעתך בכלל.... מצטער על השאלה הארוכה. זה מאוד מטריד אותי בכל רגע בחיי בתקופה הזו. אשמח מאוד אם תעזור לי להבין מה המצב שלי ואיך ניתן לשפר אותו. תודה תודה תודה, גיא

26/08/2007 | 08:27 | מאת: ד"ר אריה אריש

האנזימים חזרו לנורמה דבר שמעיד על ארוע חריף שחלף. הסיבה יכולה להיות אכן מחלת הנשיקה או מחלה ויראלית אחרת. אינני יודע מה כמות האלכוהול שהינך שותה, אך גם צריכה של כמות גדולה של אלכוהול בבת אחת יכולה לגרום לעליה כזו של האנזימים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב