ניתוח להסרת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/08/2010 | 23:03 | מאת: פנינה

שלום, החל משבוע 15 להריון (הריון רביעי) התחילו לי מידי פעם כאבים חזקים מאוד ברום הבטן ובגב מלווים בכ-4 שעות של הקאות. עכשיו אני חודשיים אחרי הלידה וזה חוזר. באולטרסאונד מצאו שכיס המרה שלי קטן מכווץ ומלא באבנים קטנות. מכיוון שאני עם תינוק קטן ומניקה באופן מלא, אני מעדיפה לדחות את הניתוח. השאלה היא אם זה בסדר לדחות והאם יש אפשרות לחסוך מעצמי את ההתקפים האלה בצורה אחרת. תודה פנינה

11/08/2010 | 10:22 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כפי שאת רואה התופעה חוזרת, ממליץ להסיר את כיס המרה בהקדם האפשרי ולא לדחות. דחייה תוביל לסיבוכי המחלה ולניתוח קשה יותר. איני רואה כל טעם בדחיית הניתוח, מה גם שאת סובלת מהתקפים חוזרים. בינתיים עד לניתוח יש להמנע ממאכלים שומניים ומטוגנים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב