הסבר תוצאות סונר בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/08/2010 | 14:14 | מאת: רות

שלום.שם הבדיקה : סונר אגן קטן בטן תחתונה .בת 65 כמעקב עקב אבן שהיתה לי בכליה ימנית ועכשין לא ראו רציתי לאמר שבתוצאות רשום כיס מרה ודרכי מרה ולבלב וכבד וטחול ואאורטה בטנית ורטרופריטנאום אין עדות לבלוטות לימפה מוגדלות הכל תקין כליות פרנכימה בעובי תקין אין אבנים אין גושים .כליה ימנית באורך 10.4ס"מ תקינה. וכליה שמאלית באורך 10.3ס"מ.הודגמו ציסטות בודדות עד 1.1ס"מ מערכות מאספות אינן מורחבות שלפוחית השתן בעלת קיבולת תקינה דפנות סדירים.ללא גושים ללא אבנים ניצפו סילוני שתן משני הצדדים.אין לראות נוזל חופשי בבטן.השאלה שלי היא:א.מה הכוונה שניצפו סילוני שתן משני הצדדים? ושאלה שניה האים יש דבר כזה ששתי הכליות לא באותו גודל?ומה זה הציסטות ?אשמח לקבל תשובות ברורות תודה.

11/08/2010 | 10:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

סילוני שתן הכוונה שלעיתים אצל חלק מהאנשים יכול להיות מצב בו השתן חוזר או עולה מתוך שלפוחית השתן אל צינור השתן או השפכן. מצב זה יכול להיות קשור בדלקות חוזרות בדרכי השתן או להיות אסימפטומטי, קרי, ללא גרימת כל תלונות. מצב זה אינו מסוכן. ציסטות בכליות הינן ממצא שכיח ולא מצריך טיפול. הכליות שלך תקינות ובאותו הגודל (להבדל הקטן אין משמעות).

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב