ניתוח כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/08/2010 | 11:50 | מאת: סיגל

לפני כשמונה שנים עברתי ניתוח כיס מרה בשיטת לפוסקופיה שאלתי מה בעצם מחבר היום בין המקום שהיה כיס המרה שלי ליתר החלקים ממה זה עשוי ומה העמידות שלו בזמנו לא שאלתי את השאלות האלה שכאב לי תודה

06/08/2010 | 11:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

המרה מיוצרת בכבד ומופרשת בתוך צינורות מרה אל התרסריון. בדרך היא נשאבת אל תוך כיס מרה , שם נאגרת עד להפרשתה בזמן ארוחה. בהעדר כיס מרה, המרה מופרשת אל התרסריון שם במידה ופוגשת במזון מסייעת בעיכולו, ובמידה ולא ממשיכה בתוך מערכת העיכול עד לסוף המעי הדק, שם נספגות בחזרה חומצות המרה לצורך שימוש חוזר ע"י הכבד, וחזר חלילה. החוסר בכיס המרה, בדר"כ אינו מפריע לאדם.

06/08/2010 | 19:03 | מאת: סיגל

תודה על התשובה המפורטת זכור לי שדובר על כך ששמים לי משהו מברזל שסוגר ומחבר בין האיברים רציתי לשאול על המוצר הזה מהו ממה הוא עשוי ומה העמידות שלו שוב תודה

12/08/2010 | 17:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדובר בסיכות שאיתם סוגרים את כלי הדם וצינור המרה של כיס המרה על מנת לאפשר הסרת כיס המרה . הסיכות עשויות מחמר שנקרא טיטניום- סוג של מתכת שלא מחלידה ולא מפריעה בעתיד כלל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב