פוליפ בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/08/2010 | 01:56 | מאת: רונית

שלום, אני בת 38. באולטרסאונד שעשיתי במקרה נמצא פוליפ בכיס מרה בקוטר 6.5 מ"מ.ובסיכום - הבדיקה תקינה. נזכרתי שתשובה דומה קיבלתי גם ב U.S שעשיתי לפני הרבה שנים. גם אז היה פוליפ, נדמה לי פחות או יותר באותו גודל. האם עלי לדאוג או שאפשר לחיות איתו בשלום לנצח...? האם צריך לבדוק כל תקופה? האם צריך ניתוח? והאם יכול להפוך לממאיר? תודה רבה, רונית

06/08/2010 | 11:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השאלה לפני כמה שנים עשית את ה- US הקודם ומה אכן היה גודל הפוליפ אז. עקרונית אם הפוליפ בכיס המרה אינו גדל במעקב של 3 שנים, ניתן לחיות איתו ואין צורך בהסרת כיס המרה, כי כנראה הוא אינו מהסוג שבגללו אנו מסירים את כיס המרה. אם לחילופין, אין בידך האינפורמציה ממליץ מעקב עם US בטן כל חצי שנה לצורך הערכת השינוי בגודל הפוליפ וזאת במשך שנתיים רצופות, ואח"כ אחת לשנה במשך שנתיים ובמידה ואינו גדל, אפשר להפסיק המעקב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב