ציסטה ענקית בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/08/2010 | 19:25 | מאת: תמר

יש לי ציסטה ענקית 11 ס"מ באונה הימנית של הכבד. במעקב שנתי היא גדלה כסנטימטר בשנה. אין לי כאב והבדיקות תפקודי כבד תקינות. מה הטיפול המומלץ במצב זה? תודה

06/08/2010 | 11:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הציסטות השכיחות יותר בכבד הן הציסטות הביליאריות, הפשוטות והן יכולות להגיע למימדים של הציסטה שלך. לרוב לא דורשות התערבות או טיפול אחר, ואינן גורמות לסיבוכים כלשהם. יחד עם זאת, יש לודא כי אין מדובר בציסטה פרזיטרית ז"א על רקע של פרזיט מסוים או מה שנקרא ציסטה אכינוקוקלית. הדרך להבדיל בין השניים היא על פי מראה הציסטה בסיטי בטן. לכן, אם מדובר בציסטה פשוטה אשר אינה קשורה בכאב בטן, אין צורך בטיפול.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב