ניתוח בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/07/2010 | 23:53 | מאת: צחי

שלום בבדיקת בטן עליונה ותחתונה התגלה אצלי אבן בכיס המרה. להלן תוצאות של 3 תאריכים שונים: 4/01/2009 כבד גודל תקין, מרקם אחיד דרכי מרה תוך וחוץ, כבדיות אינן מורחבות כיס מרה אבן כ- 1.5 ס"מ, ניידת לבלב בגודל תקין, מרקם אחיד טחול בגודל תקין, מרקם אחיד 15/09/2009 כבד גודל תקין, מרקם אחיד דרכי מרה תוך וחוץ, כבדיות אינן מורחבות כיס מרה לא גדוש,דפנותיו לא מעובות,האבן הידועה גם כיום 1.4 סמ לבלב בגודל תקין, מרקם אחיד טחול בגודל תקין, מרקם אחיד 22/07/2010 כבד גודל תקין, מרקם אחיד דרכי מרה תוך וחוץ, כבדיות אינן מורחבות כיס מרה - דופן מעט מעובה ללא סימני דלקת עם אבן כ- 1.7 ס"מ, ניידת בתוכו. לבלב בגודל תקין, מרקם אחיד טחול בגודל תקין, מרקם אחיד בדיקות הדם של תפקודי כבד הינם במסגרת התקן: got – 24, gpt – 16, ggt – 32 במסגרת הנורמה. בילירובין טוטל – 1.9 (0.3-1.2). בילירובין דיירקט – 0.31 (0.1-0.3) אציין כי במשך השנים האחרונות תפקודי הכבד תקינים, בילירובין מעט גבוה בבדיקות קודמות. אין לי סיפטומים נוספים כמו כאבי בטן, הקאות וכללית מרגיש טוב. • בשיחה עם רופא הכירורג ציין בפני שיש לשקול ניתוח הוצאת כיס המרה לאור הבדיקות האחרונות בגלל גודל האבן. דופן מעט מעובה. • בשיחה מקבילה עם רופאת המשפחה ציינה שאין למהר לבצע ניתוח כל עוד אין לי סימפטומים של כאבי בטן, הקאות ודלקות. שאלותיי: א) חוות דעתך האם לבצע ניתוח. ב) מה מידת הסיכון של נזק שיכול להגרם לי במידה ולא אעבור ניתוח ג) האם יש לבצע u.s קבוע מידי תקופה ד) האם האבן יכולה לגדול. ה) במידה ואעבור ניתוח – מה ההשלכות, למה אני יכול לצפות מבחינת התפקוד שלי וחזרה לשגרת חיים מלאה כמו לפני הניתוח, סיכונים בניתוח מעין זה. בתודה מראש צחי

06/08/2010 | 10:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ואתה ללא מחלות רקע כגון סכרת או מחלות אחרות המצריכות טיפול בסטרואידים או טיפול מדכא מערכת חיסון, ולאור סיפור הרקע הנ"ל, איני מוצא אצלך אינדיקציה לניתוח כיס מרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב