דחוף בבקשה- סיפור מסובך

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/07/2010 | 10:58 | מאת: שירן

שלום, בת 26, הריון ראשון, אני בשבוע 9. כבר חודש וחצי אני סובלת מכאבי בטן. עשו לי את כל הבדיקות האפשריות ואמרו הכל תקין. הייתי גם אצל רופא נשים וגם אצל רופא כירורג. כולם אומרים הכל תקין. במיון כירורג אמרו לי "יש עובר, יש דופק, הכל תקין אצלך". בכירורג אישפזו אותי כדי לברר למה יש לי כאבים ואחרי יום אחד שיחררו אותי ואמרו "לפי בדיקת אולטרסאונד הכל תקין". עשו לי בדיקות שתן וגם בדיקות דם ואמרו הכל תקין. ואני סובלת מכאבים. לפעמים אני מתקפלת על המיטה ולא יכולה לזוז מכאבים. כואב לי בבטן התחתונה. (זה הרחם?) כל הזמן שאני זזה בצורה חדה כואב לי עוד יותר, כל הזמן שאני מתעטשת כואב לי עוד יותר. וכל הרופאים אומרים הכל תקין. אני כבר חודש וחצי מתקפלת במיטה ולא מתפקדת. ואף רופא לא אומר מה יש לי. אני לא יודעת מה לעשות. למה כואב לי בבטן? בכירורגית לא יכולים לעשות לי צילום כי אסור רנטגן בהריון. ולכן עשו לי רק אולטרסאונד, אמרו שהמעיים שלי עובדות בצורה תקינה. והם שללו גם אפנדציט כי לא כואב לי מצד ימין אלא כואב לי בבטן התחתונה. הם שללו את כל האפשרויות ורק אמרו לי "הכל תקין". אני כבר מיואשת. כל מה שאני אוכלת וכל מה שאני שותה מגבירים לי את הכאבי בטן. אין לי עצירות ולא שלשול. אני עושה צואה כל יום. לפעמים אני קצת מתאמצת להוציא את הצואה. אבל בסוף זה יוצא. הרופאים שוללים את כל הסיבות לכאב בטן שלי ואני לא מבינה כלום. יכול להיות שזה קשור למערכת העיכול? למה האוכל והשתייה לא מתעכלים טוב? ולמה כשאני מתעטשת אני מרגישה דקירה בבטן ומתפתלת מכאבים ולא יכולה לזוז???

31/07/2010 | 11:36 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התופעה הזו שכיחה בנשים בהריון ונובעת מגדילה של הרחם. הרחם הוא רבר קטן המסתתר באגן הקטן. כאשר זה מתחיל לגדול הוא מותח ליגמנטים אשר קשורים אליו, ולמעשה הולכים משני צדדיו עד למפשעות ועד לשפתיים אצל האישה. הדבר דומה לאדם שכבול בשרשראות בידיו והוא עובר ממצב ישיבה למצב עמידה תוך כדי שידיו נמתחות לצדדים ומושכות את הגוף. ככל שהרחם יגדל התופעה עלולה להחמיר או לשנות צורה מעצם דחיקת אברים שונים בבטן לצדדים ופינוי מקום לרחם הגדל. אף על פי כן, עקב ההשפעה ההורמונלית על גוף האישה בזמן הריון ישנה התגמשות של האגן והליגמנטים והכל נעשה מאוד גמיש, כך שהכאב הזה צפוי לרדת בעוצמתו ואף להעלם, עניין של זמן. יתכן שמידי פעם יזכיר לך שהוא קיים, לא נורא, בסוף זה נגמר עם הלידה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב