תוצאות בדיקות של כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/07/2010 | 19:23 | מאת: חן

אני 3 חודשים אחרי לידה בת 34.5. יש לי בחילות מדי פעם והרופאת משפחה שלחה אותי לבדיקות דם שהתוצאות היו amylase 274 + alt 100 + ast 77 מה אומרות תוצאות אלה ? חשוב לציין שנשלחתי לאולטרסטונד של כיס מרה ולבלב. האם אלה אבנים בכיס מרה ?אם זו דלקת האם ישנה אפשרות לטיפול תרופתי או רק אנטיביוטיקה בוריד?

23/07/2010 | 10:45 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין כי אינך סובלת מכאב בטן, אלא מבחילות מידי פעם. האם את לוקחת תרופות כל שהן? האם יש מחלות ברקע? US לכיס מרה זו בדיקה טובה היות וקיימת אפשרות בה אבנים קטנות או "בוץ" בכיס המרה יגרמו להפרעה בתפקודי הכבד וזאת ללא הכאב בטן האופיני למחלת האבנים. בנוסף, תתכן הפרעה בתפקודי הכבד על רקע השינויים החלים בגוף בעקבות ההריון והכוונה למצב בו ישנה הפרעה לזרימת המרה בכבד, תופעה המתבטאת לעיתים בהופעת גרד בתקופת ההריון המלווה בהפרעה בתפקודי הכבד. לרוב התופעה הפיכה וחולפת באופן הדרגתי לאחר הלידה.

23/07/2010 | 12:46 | מאת: חן

קודם כל תודה על תשובתך. אני לא לוקחת תרופות ואין לי מחלות רקע. אכן חוץ מבחילות מדי פעם אחר אוכל אני לא סובלת בינתיים מתופעות נוספות. אני לא זוכרת שהיה לי הרבה גרד בהריון אבל בעת הלידה בניתוח קיסרי היה לי סטקפטוקוקוס בנרתיק. כמו כן הלידה הזו הייתה ניתוח קיסרי שלישי. האם לפי דעתך המצב חולף ואני יכולה להרגע שאין לי בעיה קשה בכיס מרה ובכבד?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב