כולידוכל ציסטה בדרכי מרה לילדה בת 12 גודל 5מ"מ

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/07/2010 | 20:01 | מאת: אתי

לבתי בת 12 התגלה לפני כ4 שנים בבדיקה מקרית של אולטרסאונד ללא תלונות כלשהם היה לה צריבות בשתן ותוך כדי נאמר לנו שיש לה כולידוכל ציסט בגודל 5מ"מ נאמר כי צריך להוציא ע"י ניתוח כירורגי עד היום אנו חוששים מהניתוך נא דעתך בנדון אודה לגבי התשובה שכלנו לבצע ניתוח אנחנו די בדילמה מכיוון שהילדה בריאה לחלוטין ללא תסמינים .

23/07/2010 | 08:23 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין כי אינה סובלת מתסמינים כלשהם השייכים לציסטה. כיצד איבחנו את הציסטה?

23/07/2010 | 14:45 | מאת: אתי

בהמשך לפניה שלך איבחנו את הציסטה באופן אקראי הילדה היתה סובלת מצריבות בדרכי שתן רופא שלך אותנו לבדיקה מקיפה כולל אולטרסאונד ותוך כדי גילו לה את התסמים הזה . נא עזרתך להמשך טיפול

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב