הרניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/06/2010 | 21:06 | מאת: ארז זאבי

שלום רב בסריקה אולטרא סאונד התגלה אצלי בקע מפשעתי דו צדדי הבעיה שהבקע לא ניתן למישוש הכירורג שהייתי אצלו לא יודע לקרוא אולטרא סאונד האם אתה מכיר כירורג שיודע לקרוא אולטרא סאונד ולפי זה לנתח הבקעים מאד מפריעים לי אני ארצה שמות ואני מוכן להעביר לך את הסריקה אולטרא סאונד בסידי בתודה מראש ארז זאבי

26/06/2010 | 23:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני לא מכיר כירורג שקורה אולטרהסאונד של המפשעות היות ואין כירורג כבה. בדיקה זו היא בתחום ההתמחות של הרדיולוגים, וגם ביניהם, לא כולם יודעים לפענח במדויק אולטרהסאונד של המפשעות. הייתי מציע שתבדק ע"י כירורג נוסף, על מנת לודא שאכן לא ממששים בקעים במפשעה. אני אישית לא מנתח בקע על סמך תשובת אולטרהסאונד בלבד, אלא, ממליץ בדיקה חוזרת לאחר 3 חודשים. הסיבה לכך היא שקיימת אבחנה מבדלת לכאב במפשעה, נוסף על בקע כמו הגדלת בלוטות לימפה או בקע של הספורטאים, שאינו למעשה בקע אלא קרע של שריר הבטן באזור עצם הבושת. אפשרות נוספת היא לחזור על בדיקת האולטרהסאונד עם בודק אחר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב