ניתוח כיס מרה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/06/2010 | 22:25 | מאת: נעמי

לד"ר אוחנה שלום אני בהריון בשבוע 13 וגילו לי לפני זמן קצר אבנים קטנות בכיס המרה בעקבות התקף כאבים שהיה לי כמו כן היתה דלקת בלבלב הומלץ לי על ניתוח להוצאת כיס המרה בין השבועות 13 עד 15 אני מתלבטת מה לעשות? ואם יש סיכון לעובר הודה על תשובתך המהירה בתודה מראש נעמי

24/06/2010 | 19:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מה שמטריד הוא שסבלת מארוע של דלקת הלבלב על רקע נוכחות אבנים קטנות בכיס המרה. ואכן אבנים קטנות מסוגלות לגרור דלקת הלבלב בגלל גודלןהמאפשר להם לצאת מתוך כיס המרה אל תוך צינור המרה המשותף. דלקת לבלב במרבת המקרים, ולמזלינו היא מחומרה קלה, אך כאשר מחומרה קשה היא עלולה להיות מסוכנת וקשורה בסיבוכים. מצב הריון יכול לעיתים להחמיר מחלת אבנים בכיס המרה. לכן כן ממליץ להסיר כיס המרה ורצוי בטרימסטר שני של ההריון שהוא השלב הבטוח יותר מבחינת העובר. ניתן לעבור את הניתוח בלפרוסקופיה ורצוי בתחילת הטרימסטר השני, לפני גדילת הרחם, עובדה שיכולה להפריע ללפרוסקופיה. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב