ניתוח חולי קרוהן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/06/2010 | 13:04 | מאת: דרור

שלום ד"ר אני בן 33 חולה קרוהן כבר כ-13 שנה יש לי היצרות במעי כתוצאה מהמחלה הגסטרואנטרולוג שלי מדבר איתי על אופציית הניתוח במידה ולא תהיה ברירה ,ידוע לי על השיטה החדשה שבה אין צורך לפתוח את הבטן באופן מלא אלא בצורה יותר קטנה לדעתו של הרופא זה אפשרי אפילו במיקום שלי שהוא ממש עמוק שם באגן אבל זה אפשרי לדעתו למרות הכל ....שאלותי הן 1. כמה זמן לוקח עד שאפשר לחזור לתפקוד מלא בנושא של עבודה אני עובד בעבודה משרדית 2. כמה זמן יקח לי עד שאוכל לחזור ולהתאמן במכון כושר במידה והניתוח באמת יהיה בשיטה החדשה ובמידה ולא מה קורה עם ההחלמה בשיטה הישנה בהקשר לשתי שאלותי תודה

19/06/2010 | 18:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

עקרונית, הגישה הלפרוסקופית התפתחה מאוד בשנים האחרונות והיום היא נפוצה הרבה יותר מבעבר. למעשה, ניתן לבצע כמעט כל ניתוח בגישה זו. יתרונות השיטה קשורות כמובן להתאוששות המהירה והקלה יותר של החולים ואף לזמן החזרה המוקדם לעבודה. אני מניח, כי במקרה שלך יהיה צורך לבצע סימון של אזור ההצרות באמצעות קולונוסקופיה על מנת לזהות את אזור ההצרות בזמן הניתוח הלפרוסקופי. לאחר ניתוח לפרוסקופי אדם יכול לחזור לפעילות משרדית אחרי שבוע, לעומת זאת לאחר ניתוח פתוח הדבר יכול לארוך שבועיים ואף יותר. יש לזכור, שבחלק מהמקרים הלפרוסקופיים, הניתוח נתקל בקושי טכני, המקשה על הפרוצדורה הלפרוסקופית, ובמקרים אלו עוברים לשיטה הפתוחה.

20/06/2010 | 06:30 | מאת: דרור

שלום ד"ר ראשית תודה על תשובתך המהירה , אשמח לקבל תשובה כל שהיא גם על שאלתי השנייה העוסקת במכון כושר ואימון משקולות תודה מראש

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב