אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/06/2010 | 10:06 | מאת: ע.ב.

שלום, בן 36 בריא בד"כ. ב 1/07 בבדיקת אולטא סאונד שיגרתית התגלו מספר אבנים קטנות בכיס מרה. ב 3/08 באולטרא סאונד- אותה תוצאה והבודקת ציינה באוזניי שהיא לא אוהבת את המיקום של אחת האבנים (לייד הצוואר). השבוע ב- 6/10 בבדיקה נוספת- נכתב בתוצאה- כיס מרה עם מספר אבנים קטנות בתוכו ובאזור הצוואר עד 8 מ"מ דופנו אינו מעובה. האם יש מה לעשות נגד זה או שיש רק לחכות להתקף כואב..? איני מרגיש כאבים או סימפטומים דומים ורק נמצא במעקב.

17/06/2010 | 18:49 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אין שום צורך בטיפול או ניתוח כרגע, וגם אין הרבה טעם לנהל מעקב ע"י בדיקות US חוזרות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב