gaint ceel haepatitis

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/05/2010 | 13:22 | מאת: מלי

נגלתה אצלי המחלה הנדירה הזו? מכיר יודע? יכול לעזור באינפורמציה . תודה רבה מלי

22/05/2010 | 12:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדובר מדלקת כבד המאובחנת בביופסיה מהכבד אשר מראה תאי ענק ביחד עם תסנין דלקתי. תיאוריות רבות קיימות באשר לגורם המחלה. יתכן והיא נובעת מזיהום ויראלי ויתכן ומדובר במחלה אוטואימונית, ז"א מחלה בה הגוף מגיב כנגד עצמו ע"י כך שהוא מייצר תגובה דלקתית אשר מביאה להרס של רקמת הכבד. במקרים בהם קיימת עליה ברמת הגמאגלובולינים בדם יש היגיון לטפל בעזרת סטרואידים, אשר במקרים מסוימים מביאים להטבה במחלה. מכל מקום הכתובת שלך הוא ההפטולוג. רפואה שלמה.

22/05/2010 | 18:01 | מאת: מלי

תודה לך על התשובה. אני מטופלת כבר 5 שנים בביה'ח מאיר אצל ד'ר קיטאי, רק בחודש שעבר חלה החמרה במצבי ועשו לי ביופסיה רביעית וד'ר קיטאי טסה איתו לכנס הכבד העולמי ושם גילו את המחלה שאומרים שהיא נדירה ואין עליה שום אינפורמציה . תודה על העזרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב