שבוע לאחר כריתת כיס מרה ויש עדיין כאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/05/2010 | 17:30 | מאת: דן

שלום, בן ששים וחמשי, עברתי ניתוח כריתת כיס מרה בשיטה לפרוסקופית. ביום הרביעי לאחר הניתוח, הופיעו כאבים חזקים מצד ימין, במקום שבו היה כיס המרה. בדיקת המנתח, צילום ובדיקת דם, הראו כי אין בעייה עם הניתוח ונאמר לי, כי הכאבים מקורם בבעייה בדופן הבטן שאינה קשורה לניתוח. מה עושים. תודה וחג שמח דן

18/05/2010 | 23:35 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם נעשתה לך בדיקת אולטרהסאונד לאחר הניתוח? כאב לאחר ניתוח מסוג זה יכול לנבוע מחתכי הניתוח, שאומנם קטנים, אך בהחלט יכולים לגרום לכאב ובעיקר כאשר חוזרים לפעילות פיסית מלאה. אנוט תמיח חייבים לשלול סיבוכים הקשורים ישירות בניתוח ולכן התשומת הלב כולל בדיקות הדם והאולטרהסאונד שאנו מבצעים לבירור כאב מסוג זה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב