פוליפים כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/05/2010 | 15:53 | מאת: פרח

בצילום אולטראסאונד גילו שיש לי 3 פוליפים בכיס המרה . הגדול בניהם 9 ממ". הרופא כיררוג המליץ על הוצאת כיס המרה . האם זה חייב להוציא את כיס המרה . מה יהיה אחרי הניתוח .האים הכל ימשיך לתפקד כרגיל .הכבד המעיים

10/05/2010 | 22:48 | מאת: לא ד"ר

מה הכוונה חייב? שום דבר לא חייב. אחרי הניתוח רוב הסיכוים שיהיה בסדר. ככל הנראה הכל ימשיך לתפקד כרגיל פחות או יותר. אתה לא מצפה שמישהו יענה לך מה יהיה *בוודאות* אחרי הניתוח נכון?

18/05/2010 | 23:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לרוב מקובל להמליץ על הוצאת כיס מרה כאשר יש מס' פוליפים בכיס המרה או פוליפ בגודל של 1 ס"מ ומעלה. במקרה של פוליפ אשר נמצא תחת מעקב של אולטרהסאונד וגדל זו גם אינדיקציה לניתוח. ההיגיון המסתתר מאחורי המלצות אלו הוא הסיכוי שמדובר בפוליפ אמיתי מהסוג שהופך עם השנים לגידול ממאיר. כידוע, גידולים ממאירים של כיס המרה מאוד אלימים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב