מודאגת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/05/2010 | 19:34 | מאת: דנה

שלום דוקטור יש לי אבן בכיס המרה גודלה 0.4 ס"מ, במשך 6 שנים ובכול השנים הללו גודלה של האבן נישארה אותו הדבר 0.4 ס"מ כשאני נוגעת עכשיו באיזור כיס המרה בצד ימין יש לי כאבים . דוקטור יש סיכוי שאבן אחת בגודל כזה יכולה לחסום את אחד המעברים בכיס המרה. ודבר נוסף איזה בדיקת דם יכולה לבדוק אם יש לי כרגע באיזור דלקת, ואם אין דלקת בכיס המרה אז אני לא צריכה לעבור ניתוח. תודה לך דוקטור

10/05/2010 | 22:45 | מאת: לא ד"ר

בדיקה של ספירת דם תגלה אם יש דלקת (תאי דם לבנים)

15/05/2010 | 10:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, אם יש אבן אחת שרואים בכיס המרה, אז יש יותר, ועל כל פנים מבחינתי מדובר בכיס המרה עם אבנים. השאלה הנשאלת היא האם אבנים אלו גורמים לך לתסמינים האופיניים למחלת אבנים של כיס המרה. כאב בטן מסוג זה מופיע אינו קשור ללחיצה על הבטן, אלא קיים כשלעצמו. נכון כי במצב של דלקת כיס המרה אזור הבטן הימנית העליונה יהיה רגיש. כמו כן לדלקת כיס מרה קימים סימנים נלווים נוספים כגון חום, הרגשה כללית רעה, הכאב אגב קבוע ולא מרפה. בדיקה של ספירת הדם תראה כי ספירת תאי הדם הלבנים גבוהה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב