כאבי גב יומיים לאחר הוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/05/2010 | 21:18 | מאת: ניר

כאבי גב עזים מתחת לשחמות בערך באמצע הגב בשני צדדים הפציאנטית אמא שלי בת 75 והיא יומיים לאחר ניתוח הוצאת כיס מרה

09/05/2010 | 00:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ועברה הניתוח בשיטה הלפרוסקופית, הרי שלעיתים נשארות שאריות של גז ה- CO2 אשר מוזלף לחלל הבטן בזמן הניתוח. שאריות אלו יכולות ביממה הראשונה שלאחר הניתוח לגרום לכאב גב המוקרן בעיקר לכתפיים. שאריות אלו נספגות בד"רכ מהר מאוד. לעיתים המנתח לא מקפיד לרוקן היטב את חלל הבטן ובעיקר אם הניתוח ארך זמן רב, תיתכן כמות שארית גדולה מהרגיל. יחד עם זאת, במידה והכאב נמשך מעבר ליומיים מציע לבצע בדיקות דם כולל לרמת עמילאזה בדם ואולי אף US על מנת לשלול סיבות נוספות אפשריות לכך, אשר יכולות להיות קשורות לבעיה ולניתוח שעברה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב