תרומה מחי או טיסה לחו"ל

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/05/2010 | 20:06 | מאת: מואמן

אבא מועמד להשתלת כבד בהדסה המצב שלו מדרדר וכנראה הוא יצרך לחכות הרבה זמן אז רוצים לברר מה הפתרון המתאים לנסות להסיע אותו לחו"ל כדי שיעבור את הניתוח או לקבל תרומה מחי ששני בניו מסכימים לתת לוץ אם ממלצים לחו"ל למי לפנות כדי שיעזור לנו< תודה רבה

09/05/2010 | 00:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חולה שזקוק להשתלת כבד ומצבו מתדרדר חייב לעבור ההשתלה בהקדם האפשרי. לצערינו, חלק גדול מחולי הכבד נפטרים בהמתנה להשתלה. לכן, אם ישנה אפשרות להשתלה מתורם חי כדי לנצלה. חשוב במקרים אלו לפנות למרכזים בעלי ניסיון רב בהשתלה מן החי. בחו"ל קימים מרכזים רבים להשתלה כמו בצרפת, גרמניה, כמובן בארה"ב וכול'. הכל עיניין של אמצעים. אפשר ליצור קשר עם הרב פירר לצורך עצה, בעיקר יכול לעזור בשינוע הרעיון וביצירת קשר עם מרכזים שונים. אישית, אני בקשר עם בי"ח פול ברוס, בצרפת , שם השתלמתי, וזהו מרכז בעל ניסיון ומיומנות רבה בתחום. הבעיה היא עיניין הכיסוי הרפואי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב