תינוק לאחר השתלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/05/2010 | 23:39 | מאת: סקרן לדעת

האם ייתכן שתינוק שנולד למושתל כבד נושא גנים של התורם? השאלה נשאלת בעקבות צבע עינו של הרך הנולד. שונה מאוד מהגנים שלי ושל אשתי. שמעתי שבגלל שהכבד מכיל הרבה כלי דם ייתכן וחלק מהגנים של התורם עוברים למושתל. האם מישהו שמע על מחקר שנעשה על כך?

09/05/2010 | 00:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לגמרי הזוי ולא יתכן. גנטיקה זה עולם מדהים ואנו נושאים גנים חבויים רבים שלא מבוטאים אצלינו או אצל בני הזוג, אך בהחלט יתכן שגן חבוי מסוים יתבטא אצל הצאצאים, מה שיותר סביר במקרה שלכם. בעיקר נכון הדבר לגבי עיניים בהירות (כחול וכול').

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב