דלקת בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/04/2010 | 23:26 | מאת: deleted

בעלי אושפז בשבת האחרונה עקב כאבים עזים ברום הבטן לאחר סי.טי שבוצע התגלו דלקת ואבנים בכיס המרה וחסימה. טופל בצום+אנטיביוטיקה לדלקת, בנוסף לחץ הדם הגיע ל210 על 110, קיבל זריקת וולטארן להקלה לכאבים ונאמר לו שבשום אופן לא מנתחים רק עוד 6 שבועות. היום יום ד' הופסקה האינפוזיה, התחיל לאכול מעט ובהדרגה מזון דל שומן ומחר יום ה' 28.4 עתיד להשתחרר הביתה. מה קורה עם האבנים כשחוזרים לאכול והאם יתכן והכאבים העזים יחזרו? איך אפשר למנוע? יש לנו שמחה משפחתית בעוד שבועיים וחוסר הוודאות די מלחיץ, מה יהיה?

29/04/2010 | 19:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נוכחות האבנים עלולה לחשוף אותו להקף כאב אופיני במידה ולא ימנע ממאכלים שומניים, מטוגנים וביצים. ההמלצה להמתין מס' שבועות לאחר ארוע של דלקת כיס המרה נובע מהקושי הטכני הצפוי בניתוח אשר מבוצע זמן קצר לאחר חלוף דלקת של כיס המרה.מאידך, במידה וישמר בעיניין הדיאטה קיים סיכוי כי ימשיך לחוש בטוב ולא יחווה התקף נוסף של אבנים בכיס המרה, למרות המשך נוכחותם שם. כמובן שאני ממליץ להסיר את כיס המרה בעתחד הקרוב שהוא בטווח של 4-6 שבועות מארוע הדלקת.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב