כאבים בבטן מרכזית

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/04/2010 | 22:22 | מאת: איקה

שלום , אני סובלת לפעמים מכאבים בבטן מרכזית לרוב אחרי אוכל מקרינים לצד שמאל ולגב לפני מס שבועות התקף כאבים חריף . באולטרה סאונד בטן עליונה מצאו מספר פוליפים בכיס מרה עד 4 מ"מ וקצת בוץ . האם זה מסביר את הכאבים. האם זה מצב להוציא את כיס המרה? היה לי גם הליקובקטר פילורי לקחתי פעמיים אנטיביוטיקה אעשה בימים הקרובים בדיקת נשיפה . תודה

26/04/2010 | 18:50 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התלונות יכולות להתאים למחלת אבנים בכיס המרה, למעשה יתכן ואת חובה כאב על רקע דלקת לבלב. לרוב, אבנים קטנטנות בכיס המרה או בוץ עלולות לעבור מתוך כיס המרה אל תוך צינור המרה המשותף וכך לגרום להתקפים של דלקת הלבלב או אפילו לצהבת על רקע חסימה של צינור המרה המשותף. העובדה שמדובר בכאב התקפי המופיע לאחר האוכל מחשיד לכך. במקרה זה בהחלט הייתי ממליץ להסיר את כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב