תרופות והשפעתן על הכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/04/2010 | 00:42 | מאת: אילן

לד"ר, שלום רב. יש לי שאלה: האם תרופות שמשככות כאבים (אקמול)פוגעות בכבד ולבסוף אף אמורות להביא למחלת כבד קשה ואף למוות? סבתא שלי חלתה בשחמת הכבד ונפטרה ממחלה זו בגיל 78. הדאגה היא לגבי אימי. היא נאלצת להשתמש בערך מדי יום כאקמול כדי לשכך כאבים.האם היא עשויה לחלות גם היא בשחמת הכבד או מבעיה אחרת בכבד שעשויה להביא למוות? אם כן, מה ניתן לעשות ? - הרי בכל זאת יש כאבים.

18/04/2010 | 01:04 | מאת: אילן

סליחה, ד"ר, שכחתי רק לציין: אימי היא בת 67 וחצי. היא סובלת ממחלה בשם לופוס, אשר בעזרת תרופות ודיאטה מיוחדת, נמצאת במצב נסיגה (לא המצב הבריאותי של אימי נסוג, אלא להיפך: הלופוס הוא זה שנסוג). האם לאור העובדות (תרופות לשיכוך כאבים ולופוס), ניתן להיות אופטימי ולנבא לאימי אריכות ימים, או שגורלה צפוי להיות כגורל סבתא שלי (גם היא נטלה בחייה הרבה תרופות ולכן חלתה בשחמת הכבד ונפטרה ממחלה זו).

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב