כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/04/2010 | 13:32 | מאת: אילנה

שלום רב ביתי בת חודשיים ואחרי הלידה נתבקשנו לבצע בדיקת אולטרסאונד לכליות מכוון בסקירה מערכות אגני הכליות היום מעט מורחבות. בבדיקת האולטרסאונס שביצענו הרופא ציין שכיס המרה מכווץ מה המשמעות של זה? והאים יש מקום לדאגה ? בתודה מראש אילנה

20/04/2010 | 23:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום כיס מרה מכווץ אומר שהתינוקת אכלה זמן קצר לפני בדיקת האולטרהסאונד וזו תופעהתקינה לחלוטין. כידוע אכילה מגרה את כיס המרה להתכווץ ולהזריק את המרה האגורה בתוכו לתוך התרסריון לצורך סיוע בתהליך עיכול המזון.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב