עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/04/2010 | 13:02 | מאת: מיכלי

אני מתנצלת מראש על אורך השאלה. לאחרונה עברתי פעמיים ERCP להוצאת אבנים מדרכי המרה+ ניתוח לכריתת כיס מרה. אינני יודעת האם יש קשר אך במשך 5 שנים אחרונות אני עושה בניית צפורניים והכל היה בסדר. בחודשים האחרונים כל פעם שביקרתי אצל המניקוריסטית, האצבעות התנפחו בצורה ממש מפחידה+גרד קשה. משיטוט באינטרנט מצאתי כי לפעמים סיבה לאלרגיה היא "אליקובקטר" מחיפוש בספרות רפואית מצאתי שחיידק האליקובקטר הנמצא במצב רדום רדום במערכת העיכול, לפעמים מתעורר ובין היתר יכול לגרום לתופעות אלרגיה והטיפול בו באמצעות אנטיביוטיקה האם אכן יש קשר בין אבנים בכיס מרה לבין חיידק הליקובקטר? אציין שכאשר הייתי מאושפזת לא הוזכר דבר הקשור לחיידק האליקובקטר אלא רק: CHOLEDOCHOLITHIASIS- CHOLECYSTECTOMY- BILIARY COLIC- אשמח לקבל חוות דעת תודה רבה יפעת

20/04/2010 | 23:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום יפעת אין קשר בין התופעה שאת מתארת ובין האבנים בכיס המרה או חיידק ההליקובקטר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב