GIST

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/04/2010 | 14:13 | מאת: משה

שלום ד"ר אוחנה, ברצוני לדעת כמה פרטים בנוגע לאדם קרוב שאובחן עם GIST במעי הדק. גודל הגידול: 13.5 ס"מ מדד מיטוטוני: 30/50 HPF גידול הוסר באופן מלא עם שוליים נקיים. בדיקת PET-CT שנערכה כחודש לאחר הניתוח העלתה כי "אין קליטה של תהליך שאתי". כעת כ-5 שבועות לאחר הניתוח החל לקחת GLIVEC 400MG פעם אחת ביום למשך שנה. כמה זמן עליו ליטול תרופה זו? האם לכל החיים? ההגיון שלי אומר כי אם הוצא הגידול בשלמות וישנו טיפול מונע שיהרוג תאים בודדים אם נותרו אפשר לומר כי הוא נרפא. הלא כן? מה הסיכויים כי הוא יירפא מזה והמחלה לא תשוב? ידוע על תוחלת חיים במצב שתיארתי? תודה רבה!!

14/04/2010 | 00:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

14/04/2010 | 00:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הטיפול עםהגליבק לאחר כריתה שלמה של גידול מסוג GIST נחשב עדין לניסיוני ואין לצערינו עדין תוצאות לטווח רחוק אשר מהם ניתן להסיק לגבי השפעת הטיפול על ההשרדות בחיים לטווח רחוק. מהספרות למדים שקיים שיעור חזרה נמוך יותר של הגידול בקרב חולים אשר קיבלו גליבק לאחר הניתוח. מממדי הגידול ניתן להסיק כי גידול זה יכול להיות ממאיר. הטיפול אכן ניתן במינון שציינתה ולמשך שנה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב