כבד ודרכי מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/03/2010 | 12:27 | מאת: ענת

שלום אמא שלי חולה אונקולוגית בשד תפקודי כבד יצאו ממעט גבוהים. ביצענו אולטרה סאונד בכבד ניצפו מוקדים אקוגנים זעירים בכול חלקי הכבד המתאים לאוויר בדרכי מרה כיס מרה מכיל תוכן אקוגני עד אפס מקום כנראה אבנים הגורם לצל אקוסטי מאסיבי. דרכי מרה תוך כבדיים מעט מורחבים. האים ישנה אפשרות שהממצאים הנ"ל מראים על התפתחות מחלה אונקולוגית בכבד? מה זה מוקדים אוקוגנים? אך מטפלים בממצאים הללו? תודה

10/04/2010 | 22:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נראה כי לאימך אבנים בכיס המרה. נוכחות אויר בדרכי המרה מצביעה על קשר בין צינורות אלו ומערכת העיכול. לעיתים אצל אנשים אשר עברו פעולה אנדוסקופית מסוגERCP או ניתוח היוצר קשר בין צינורות המרה והמעי, נראה אויר בדרכי המרה וזה נורמלי. בשאר המקרים מדובר בתהליך חולני? אשר לעיתים מתחיל מדלקת על רקע אבנים בכיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב