סיבוך לאחר ניתוח כריתת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/03/2010 | 13:09 | מאת: אורית

שלום, עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה לפני שבועיים. כיום אני סובלת ממוגלה וכנראה גם דלקת בפצע מתחת לטבור שנפתח לאחר הוצאת התפרים. לאחר 2 ביקורים במרפאות לביקורת נאמר לי שזה יגליד ושאני צריכה פשוט להקפיד לשטוף את המקום במים וסבון. בנוסף קיבלתי טיפול אנטיביוטי למשך שבוע. אני מבחינה שהמוגלה איננה עוברת והמקום ממשיך להפריש מעט מוגלה. שאלתי היא האם ישנה בכלל אפשרות שהמוגלה תעבור ללא התערבות כירורגית נוספת? (פעם אחת כבר ניקו לי את האזור ע"י פתיחה נוספת של העור) ובנוסף הבחנתי שמתחת לפצע יש התקשות מסויימת באזור קטן - האם זה נורמלי , והאם זה יעבור? אשמח לתשובה. תודה רבה.

23/03/2010 | 00:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא נעים, אבל קורה. לרוב הטיפול בזיהום של הפצע הניתוחי הוא פתיחה חלקית שלו לצורך ניקוז, שטיפות עם מים וסבון ולעיתים גם תוספת אנטיביוטיקה. במידה וההפרשה נמשכת זמן רב מהמקובל יש לחפש את הסיבה לכך, כמו לדוגמא קצוות חוט התפר הבולטים עד לגובה העור.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב