וירסונג

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

25/02/2010 | 21:12 | מאת: מימי

שלום, מה זה ה"וירסונג" מה משמעות ממצא בUS בן 12 מ"מ , שאולי נמצא בוירסונג? עומדת לפני US לבירור הממצא. [חשבו שעל כיס המרה]... תודה מראש, מימי

07/03/2010 | 13:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הוירסונג הוא צינור הניקוז של הלבלב. צינור זה במרבית האנשים מתמזג עם צינור המרה המנקז את הכבד וביחד יוצרים תעלה קצרה משותפת. תהליכים חוסמים באזור התעלה המשותפת יכולים להביא להרחבתו, בין התהליכים האלה נמנים: אבנים, גידול ראש הלבלב, דלקת לבלב כרונית, פוליפים \ גידולים הצומחים בתוך צינור הלבלב וכדומה.

07/03/2010 | 19:40 | מאת: מימי

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב