אבנים בכיס המרה + בדיקת ERCP

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/02/2010 | 22:25 | מאת: יוחאי

שלום רב לאחר תלונות רבות על כאבי בטן נתגלו אצלי אבנים בכיס המרה. בצילום סונר וכן בסי.טי .בבדיקות כבד GGT 225. 1) איך יודעים אם אין לי אבנים בדרכי המרה ? 2) קראתי פה על בדיקת ECRP מתי צריך לבצע את הבדיקה הזאת ומי מפנה אליה (גסטרולוג , כירורג , רופא משפחה ) ? תודה על התשובות ( עוד פציינט מאוכזב שמחכה חודשיים וחצי להסרת כיס מרה וממשיכים לדחות לו את הניתוח)

25/02/2010 | 09:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם קיימת הרחבת דרכי מרה או צינור המרה המשותף בבדיקת ה- US? האם תפקודי הכבד שהצגת הן מהזמן האחרון? אם לא הייתי חוזר על בדיקת הדם לתפקודי כבד כי לעיתים גרגירים שנכנסו לצינור המרה הראשי וגורמים להפרעה בתפקודי הכבד, נפלטים ספונטאנית. במקרה זה הולכים ישירות לניתוח הסרת כיס המרה. במידה ונשארים מופרעים אכן יש צורך לבצע את פעולת ה- ERCP לפני שנגשים לניתוח כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב