עזרה בבקשה!

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/02/2010 | 01:23 | מאת: זיוה

שלום רב התגלתה אצלי אבן בכיס המרה\ נאמר לי על ידי רופא פנימאי בבית החולים שניתן לשלוף את האבן על ידי סיב שמחדירים לתוך כיס המרה דרך הושט, איך מתבצע תהליך הוצאת אבן מכיס המרה? ואם זה ניתוח, איך הוא מתבצע? אודה לך על תשובתך זיוה

22/02/2010 | 08:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם התגלו אבנים בכיס המרה יש צורך להסיר את כיס המרה, הניתוח נעשה בלפרוסקופיה. השאלה שלי האם מדובר באבן בכיס המרה או בצינור המרה? כי אבן בצינור המרה בד"רכ מוציאים באנדוסקופיה כפי שתארת, אבל לאחר מכן יש להסיר את כיס המרה על מנת לפתור הבעיה באופן סופי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב