הסננה שומנית קלה בכבד.

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/02/2010 | 15:18 | מאת: סוזי

אני בת 56נשלחתי לבצע אולטרסאונד בטן בשל עליה באנזימי הכבד ותוצאות הבדיקה הראו כך:הסננה שומנית קלה..הודגמה מנגיומה כ-1 ס"מ. א.מה זה אומר? ב.כיצד ניתן למנוע שומן בכבד?. להזכיר שהמשקל שלי תקין ואנני שמנה.אוכלת יוגורט 0% שומן.כ"כ 3% שומן בגבינות..אכילת עוף פעם בשבוע... אני מודה..זה תמוהה בעיניי!! אגב, שאר התוצאות תקינות. אשמח לקבל הסבר.

22/02/2010 | 08:13 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית צריך לברר סיבות אחרות להפרעה בתפקודי הכבד, שנית הסננה קלה אינה אסון ודי שכיחה. הייתי מוסיף פעילות ספורטיבית קבועה לאורך החיים שלך, במידה ואת לא עושה באופן קבוע, כ"כ הייתי מברר אם את נוטלת או נטלת תרופות מסוימות היכולות לגרום להפרעה חולפת בתפקודי הכבד.

24/02/2010 | 02:30 | מאת: סוזי

ראשית תודה על תשובתך המרגיעה. לגבי נטילת טרופות שציינת...זכור לי שנטלתי בעבר הרחוק (לפניכ-25 שנה)כמוסות מוקסיפן במינון 1500 מ"ג בשל מחלת האנגינה שהופיעה בתדירות של פעם בחודש כך זה נמשך עד גיל 30 .המחלה פסקה רק לאחר שהוועדה הרפואית אישרה את ביצוע ניתוח כריתת שקדים. האם לדעתך קיים קשר להפרעה בכבד? היות ורופאה המשפחה טענה שזה כנראה גנטי.. דעתך חשובה לי מאוד תודה מראש .

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב