סיבוך בניתוח הוצאת כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/08/2007 | 22:41 | מאת: גבריאלה

שלום, עברתי לפני שבוע ניתוח להוצאת כיס המרה בלפרוסקופיה. למחרת הניתוח, רופא המנתח אמר לי שבזמן הוצאת אחת הצינוריות מגופי בתום הניתוח, נפגע כלי דם והתחיל דימום. כדי לעצור את הדימום, הוא תפר את כלי הדם בתפרים נמסים לפני שהוא סגר את חתך הניתוח בסיכות. במשך כל השבוע, הרגשתי כאבים והרגשה של "משיכה" במקום המסוים. יחסתי אותם לסיכות מתכת שסגרו לי את החתך. היום הוציאו לי את הסיכות. יש לי צלקת מכוערת בצורה של חור ממש בבטן העליונה ( נאמר לי שזה יסגר אבל יקח הרבה זמן), ואני עדיין מרגישה "משיכה" גם בעור ( כאילו שחסר שם עור) וגם פנימה וקשה לי להתיישרץ שאלתי היא האם זה מצב קבוע ואני צריכה להתרגל לחיות עם זה ככה, או שזה יעבור עם הזמן ואם כן, כמה זמן בערך זה יקח ? בתודה גבריאלה

08/08/2007 | 12:54 | מאת: ד"ר אריה אריש

תחושץ משיכה בפצע יכולה להיות לאחר ניתוח. אני מאמין שעם הזמן היא תחלוף. הצלקת עוד יכולה להשתפר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב